marți, 14 iunie 2016

#Lessons for myself, #letters to my little one.

"Remember when I said that I'll love you and only you forever? Well I lied, because when we get a mini you I might fall for her too." 

  1. TU meriți tot.
  2. Să știi că fericirea e, înainte de toate, o alegere. Și să alegi în fiecare zi să fii mai fericită decât ai fost ieri. 
  3.  Ai voie să suferi. Ai voie să plângi, să țipi, să simți că nu mai poți atunci când totul se năruie în jurul tău. Asta te face om. Dar nu ai voie să renunți, ci doar să te odihnești și apoi să o iei de la capăt. Asta te va face puternică.
  4. Învață să spui NU. Nu înseamnă că ești o persoană rea, ci una puternică. Învață să spui NU lucrurilor care nu te ajută să crești, oamenilor care te țin pe loc. Și orice ar fi, ai grijă ca atunci când le spui altora DA, să nu îți spui ție însuți NU. 
  5. E un lucru bun că știi ce vrei. Doar atunci nu iei tot ceea ce ți se oferă.
  6. Învață să ai răbdare atunci când e nevoie. Să nu accepți ceva doar pentru că e singura opțiune. Nimeni nu simte că are tot atunci când se mulțumește doar cu jumătați de măsură. Și ți-am mai zis, tu meriți tot.
  7. Nu ești datoare nimănui. Nu risca să te pierzi pe tine încercând să nu-i pierzi pe alții, tu doar fii un om bun, dar nu-ți pierde timpul încercând să o dovedești. Oamenii care te iubesc au un dar de a vedea binele din tine chiar și atunci când acțiunile tale arată opusul.  
  8. Nu fi de piatră. Oferă a doua șansă. Poate va veni o zi în care vei tânji și tu după ea. Dar nu fi naivă, să n-o oferi niciodată pe a treia. Daca prima dată nu ai știut ce pierzi, a doua oară știi exact ce ai de pierdut. 
  9. Să nu îți fie niciodată teamă să simți. Lumea asta are nevoie de oameni care nu se tem să fie vulnerabili, de oameni care mai pot simți ceva, de oameni care se lasă ghidați de sentimente și nu de orgolii. 
  10. Învață să faci diferența între orgoliu și demnitate. Nu lăsa orgoliul să îți controleze sentimentele. În schimb, nu-ți permite să îți pierzi demnitatea în marea de sentimente pe care le ai pentru un om. Oamenii pleacă. Tu în schimb, rămâi. Nu te compromite, ești tot ce ai. 
  11. Iubește. Iubește necondiționat. Iubește frumos. Iubește din tot sufletul. Să nu îți fie niciodată teamă că va fi prea mult. Nu va fi niciodată prea mult pentru persoana potrivită. Nu pierzi oameni dragi din prea multă iubire, ci din prea puține dovezi. 
  12. Să nu lași alături de tine decât oameni care s-ar răni pe ei dacă te-ar răni pe tine. Oameni care atunci când au ocazia să te rănească, aleg să nu o facă.
  13. Alege să alegi, nu să fii aleasă. 
  14. Păstrează-te. Nu oricine merită să te cunoască, nu oricine merită să aibă un loc în viața ta, și cu atât mai puțini oameni merită să aibă un loc în sufletul tău.
  15. Rămâi frumoasă. Oricât de rănită ai fi, să nu plătești niciodată cu aceeași monedă. Atunci când oamenii aruncă în tine cu noroi, tu ridică-te și pleacă. Atunci când tot ce știu ei să ofere e ură, tu să oferi iubire. Până la urmă, fiecare oferă ceea ce are în suflet. Iar tu să ai grijă să rămâi un suflet frumos. Tu să ai grijă ca în sufletul tău să nu fie loc de altceva în afară de iubire. 
  16. Odată ce-ai ales, să oferi tot. Nici mai mult, nici mai puțin. Doar așa nu vei avea niciodată regrete. Iar atunci când ai oferit tot și totuși nu a fost de ajuns, să nu te mai uiți în urmă.
  17. Iartă. Iartă atunci când asta îți cere inima, deși orgoliul strigă mai tare să nu o faci. Iartă-i pe ei, pentru ei, dacă merită. Iartă-i pe ei, pentru tine, chiar și atunci când ei nu mai merită. Chiar și atunci când alegi să-i lași în urmă, iartă-i înainte. 
  18. Oriunde mergi, mergi cu toată inima. Orice faci, să faci din toată inima. Și de oriunde ai pleca, lasă în urmă ceva mai frumos decât ceea ce ai găsit. Lasă amintiri frumoase pe oriunde treci. 
  19. Greșelile tale nu te definesc. Alegerile în schimb, da. În ambele cazuri, asumă-le. Nu-ți căuta scuze. Oamenii care te iubesc nu au nevoie de ele, iar de cei care nu o fac, nu ai tu nevoie. 
  20. Nu înceta să crești în fiecare zi. Reține: cu fiecare greșeală ești cu un pas mai aproape de cea mai bună versiune a ta. 
  21. Luptă. Când vine vorba despre oameni, luptă pentru ce-i al tău. Luptă pentru cel care nu te lasă sa lupți singură. Iar atunci când e vorba de visuri, luptă până când ceea ce îți dorești devine al tău. Iar apoi luptă ca să-l păstrezi.
  22. Niciun vis nu e de neatins. Nu există visuri prea mari, ci doar oameni prea mici. Nu fi unul dintre ei.
  23. Întotdeauna ești mai puternică decât crezi că ești. Trebuie doar să te porți ca atare.
  24. Învață să ai încredere în ceea ce simți. 
  25. E probabil cel mai scurt sfat, dar cel mai important dintre toate: fă doar ceea ce te face fericită. 
  26. Ce cred ei despre tine nu înseamnă nimic. Ce crezi tu despre tine înseamnă totul.
  27. Ai încredere în oameni. Nu încerc să-ți spun că n-ai să fii dezamăgită, rănită. Suntem oameni. Și rănim. Tu ești om. Și tu ai să rănești. Îți spun doar să ai încredere că, împreună, noi, oamenii, putem să învățăm să rănim mai puțin și să iubim mai mult. 
  28. Înainte să te îndrăgostești pentru prima dată, amintește-ți că prima ta poveste de dragoste ar trebui să fie între tine și sufletul tău. Fă în așa fel încât prima iubire să-ți fii tu însăți. Orice s-ar întâmpla, ai să poți să te întorci la prima ta iubire. Ai să poți să te întorci la tine.
  29. #vaurma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu