sâmbătă, 8 aprilie 2017

Minuni de oameni

Cei mai frumoşi oameni sunt aceia care nu fac diferenţa între ce zic şi ce fac. Tot de la ei o să auzi cele mai frumoase promisiuni, care se vor transforma mai târziu în cele mai frumoase poveşti. Pentru că promisiunile lor sunt reale, iar cuvintele lor: doar adevăr. Şi poate n-o să ai parte doar de fericire când o să ai parte de ei, dar n-o să îţi lipsească siguranţa. Şi-aşa construiţi fericirea, împreună.

Cei mai frumoşi ochi sunt cei care nu te mint. Care te privesc cu iubire chiar şi-atunci când tu crezi că n-o mai meriţi şi îţi vorbesc cu drag chiar şi-atunci când buzele tac. De ei ai să-ţi aminteşti chiar şi-atunci când uiţi de tine şi tot ei o să-ţi aducă linişte când ai furtuni în suflet. Şi zâmbetul pe buze atunci când crezi că lacrimile-s ultima soluţie.    

Iar acasă te simţi doar acolo unde  braţele te strâng la piept şi ştii că el nu te-ar lăsa să-i pleci din suflet. Unde ştii că-ţi ai locul, în dreapta lui, în minte şi în inimă. Fără să-l împarţi, fără să-ţi fie teamă că ai să-l pierzi.
                               
De astfel de oameni ai să te-ndrăgosteşti iremediabil, complet. Şi n-ai să-i uiţi, iar când vei zice că ai făcut-o, ai să ştii că minţi, că-i păstrezi într-un colţ de suflet, deşi parcă-l umplu tot. Un astfel de om o să te iubească cu tot cu amintirile pe care le porţi cu tine: cele frumoase, în formă pură, de amintiri dragi, iar cele care dor, sub formă de lecţii. Iar alături de el ai să primeşti cea mai frumoasă lecţie din câte există: veţi învăţa să iubiţi până la final.


Acelaşi fel de om vrei tu să fii, iar până atunci drumul e lung poate, dar sufletul tău ştie ce poţi. Tu doar ascultă-l.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu