sâmbătă, 20 august 2016

Un alt fel de "mulțumesc". De la un alt fel de om.


 "Ce faci atunci când nu vrei să te mai întorci la ce erai? 
   
  Ce faci când nu mai contează câte femei frumoase ți-au trecut pragul sau câte l-ar mai putea trece? Când serile cu miros de alcool, tutungerie și parfum de damă acum îți lasă un gust amar în suflet?  Ai păsit în mintea ei și ai înlemnit, prea cald, prea frumos, nu-i așa? Te-ai pierdut ca un copil în imensitatea sentimentelor ei. Și acum vrei să te abandonezi nebunește în pasiuni și să arzi de dor nu-i așa? 

Ce te faci acum? 

 Când tot ce făceai înainte nu mai e decât un miraj al înșelăciunii în comparație cu căldura din sufletul ei? Ce te faci acum?  Că îți curge prin vene?  Acum că te-a operat pe inimă deschisă și a văzut totul, oceane de lacrimi și inimi făcute bucăti ca hrana pentru ego-ul tău? De lângă câte femei ai plecat atunci când te rugau să n-o faci, bărbate?  Tronul pe care îți plăcea să te așezi dimineată, după ce mai adăugai un suflet la colecția ta, acum a devenit un coș de gunoi, al păcatelor tale, acolo le-a așezat Ea, ca să-ți fie rușine data viitoare când te gândești să te urci pe el.   Te întreb acum, bărbate... In brațele cărei femei te vei refugia, de teamă de Ea? Ce poți tu să-i oferi când ea este lumina dar tu ai trăit în întuneric?  Și dacă totuși rămâi, barbate...  Pe Ea să n-o privești ca pe un trup, așa cum ești obișnuit, Ea este jumătate trup și jumătate suflet, însă sufletul Ei este prea mare pentru a fi cuprins în jumătate. 

Nu te apropia de Ea 

 Dacă nu știi să o iubești cu totul, dacă nu poți să i te dăruiești pe de-a-ntregul, să îi arăți deopotrivă și frumosul și urâtul din tine. Dacă nu ești destul de bărbat  încât să renunți pentru ea la jocurile prin care ți-ai cucerit femeile  de până acum, pleacă. Lângă ea vei fi atât de bun și frumos,  încât te vei întreba de ce ai fost atâta vreme altfel. Bărbate, dacă rămâi, să nu cauți niciodată scuze și pretexte pentru a pleca, să nu o rănești niciodată, pentru că au mai făcut-o și alții. Lasă-ți măștile și ego-ul la ușa sufletului ei și pășește înăuntru gol,  nu o obliga să poarte și ea măști la rândul ei, căci o va face, pentru a se proteja de tine.  Dacă rămâi, o să te consume, să vezi că îi poți da înapoi măreția pe care ai găsit-o în sufletul ei.Dar să nu rămâi, să nu rămâi dacă nu îi poți arăta că toate visele ei sunt realitate și că au prins viață prin tine. 

Ce te faci acum?"
                                                                              S.

           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu